QORAQALPOG‘ISTON ShAROITIDA KIChIK MAKTAB YOShI O‘QUVChILARINING BO‘Y KO‘RSATKIChLARI - Duysenbaeva, Biybiruza Ospan qızı; Saparniyazov, In’omjan Artiqbaevich; Berdibaeva, Gulshat Sultamuratovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada kichik maktab yoshi maktab o‘quvchilarining yoshiga nisbatan bo‘y ko‘rsatkichlari hamda ularning tana vaznlariga standart normadagi kabi mos kelishlari, o‘sishi va rivojlanishiga atrof-muhitning ekologik va maktab jihozlarining gigiyenik ahamiyati tadqiq etilgan. Tadqiqot ishlari Qoraqalpog‘iston Respublikasi Chimboy tumani hududida joylashgan ikkita maktabning 1-4 sinflarida borilgan bo‘lib, o‘g‘il bolalar va qiz bolalardagi yoshiga nisbatan bo‘y ko‘rsatkichlari aniqlanilib, solishtirma tahlil qilindi. O‘quvchilarning bo‘y ko‘rsatkichi va tana vazniga mutanosibligi haqidagi ma’lumotlar muhokama qilingan.