DIOFANT TENGLAMALARI VA ULARNING TADBIQLARI - Islamov, Xurram; Mamatmurotov, Rufatbek Sherzod oʻgʻli; Raimqulov, Sherali Urazdavlatovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada chiziqli Diofant tenglamalari va unig yechimga ega boʻlish shartlari hamda ularning amalda qoʻllanishiga doir masala koʻrib chiqilgan. Diofant tenglamalarining bugungi kunda fan va texnikada qoʻllanilish sohalari yoritib berilgan.