ILMIY-TADQIQOT IShLARIDA METROLOGIK TA’MINOT SAMARADORLIGINI OShIRISh - Doniyev, Erkin Tangimuratovich; Maxmonov, Uktam Ashirovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ilmiy-tadqiqot ishlarini bajarishda metrologik ta’minot muhim ahamiyatga ega, chunki oʻlchashlarni bajarishda sodir boʻladigan xatoliklar tadqiqot natijalariga salbiy ta’sir etish bilan bir qatorda, yanglish xulosalarni chiqarishga sababchi boʻladi va bajarilgan ilmiy-tadqiqot ishlarining sifati va samaradorligiga salbiy ta’sir etadi. Ushbu maqolada hozirgi vaqtda ilmiy-tadqiqot ishlarini bajarishda ilmiy-tadqiqotchilar oldida metrologik ta’minotni amalga oshirishda yuzaga kelayotgan ayrim muammolar va ularning bartaraf etishga qaratilgan takliflar bayon etilgan.