MATEMATIK INDUKSIYA: ALGORITMIK YONDAShUV VA MATLAB TADBIQLARI - Bekmetova, Sadoqat Atabayevna; Yuldashev, Begzod Egambergan oʻgʻli; Toʻraxonov, Islombek Farhodovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada matematik induksiya nafaqat isbotlash usuli sifatida, balki algoritmik fikrlash vositasi sifatida ham oʻrganiladi. MATLAB dasturi yordamida matematik formulalarni tekshirish, vizuallashtirish va yangi qonuniyatlarni aniqlash imkoniyatlari koʻrsatib beriladi. Induksiya va rekursiya oʻrtasidagi uzviy bogʻlanish misollar orqali yoritiladi.