ShVARS-KRISTOFFEL FORMULASI VA UNING SOHALARNI KONFORM AKSLANTIRIShDAGI TATBIQLARI - Bekmetova, Sadoqat Atabayevna; Yuldashev, Begzod Egambergan oʻgʻli (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Konform akslantirishlar nazariyasi kompleks analizning eng amaliy boʻlimlaridan biri boʻlib, gidrodinamika, elektrostatika va issiqlik oʻtkazuvchanlik masalalarini yechishda asosiy vosita hisoblanadi. Riman teoremasiga koʻra, har qanday bir bogʻlamli sohani birlik doiraga akslantirish mumkin. Biroq, amaliy masalalarda soha chegaralari koʻpincha siniq chiziqlardan (koʻpburchaklardan) iborat boʻladi. Bunday hollarda Shvars-Kristoffel integrali universal yechim vazifasini oʻtaydi. Mazkur maqolada Shvars-Kristoffel formulasining nazariy asoslari va uning tatbiqlari metodik jihatdan tahlil etilgan.