ИККИ ТОМОНЛАМА ТАСОДИФИЙ ЦЕНЗУРАЛАНГАН КУЗАТИШЛАРДА ШАРТЛИ УМР ДАВОМИЙЛИГИ ФУНКЦИЯЛАРИ БАҲОЛАРИНИНГ ХОССАЛАРИ - Абдикаликов, Фархад Абдижалиевич; Таджиев, Тимур Муратович; Ерисбаев, Сабитбек Абдуллаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада икки томондан тасодифий цензурланишнинг регрессия моделида шартли умр давомийлиги функциясининг даражали баҳоси тузиган. Ушбу баҳонинг боғлиқсиз тасодифий функциялар йиғиндиси билан аппроксимацияси ва унинг текис кучли асослилиги хоссалари ўрганилган.
Keywords: нопараметрик регрессия; тасодифий цензурланиш; умр давомийлиги функцияси; даражали баҳо; ядровий баҳо