TALABALARNING TADQIQOTChILIK FAOLIYATIDA INTELLEKTUAL SALOHIYATNING AHAMIYATI - Raximov, Baxtiyor Xudoyberdiyevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ilmiy tadqiqot ishlarini tashkil etishda talabalarning intellektual salohiyatini rivojlantirish masalasi barcha bosqichlarida psixolog olimlarning diqqat markazida bo‘lib kelgan, bo‘lajak o‘qituvchilarda ilmiy tadqiqotchilikka oid intellektni rivojlantirishning psixologik xususiyatlari ilmiy nazariy jihatdan asoslangan. Shaxsning faoliyatini muvaffaqiyatli amalga oshirish sharti hisoblangan, bilim, ko‘nikma va malakalarni egallash dinamikasida yuzaga chiqadigan farqlarda namoyon bo‘ladigan individual psixologik xususiyati qobiliyatlar ekanligi ilmiy tahlil etilgan.