BO‘LAJAK O‘QITUVChILARNING IJTIMOIY MAS’ULIYATINI ShAKLLANTIRIShDA VIRTUAL TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Kalmuratov, Islambek Polatovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning ijtimoiy javobgarligini virtual texnologiyalar vositasida shakllantirish masalasi yoritilgan. Virtual ta’lim muhiti, raqamli platformalar va interaktiv vositalarning pedagogik mas’uliyat, ijtimoiy faollik hamda kasbiy kompetentlikni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida virtual texnologiyalar bo‘lajak pedagoglarda mustaqillik, refleksiya va raqamli madaniyatni shakllantirishning samarali vositasi ekanligi asoslangan.