AUDIOKITOBLAR VA YANGI O‘QISh TAJRIBASI - Bektursinova, Gulxumar Joldasbaevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada audiokitoblarning kelib chiqish tarixi, zamonaviy ta’lim va madaniyatdagi o‘rni, ularning o‘qish jarayoniga ta’siri hamda insonlarning axborot qabul qilish usullaridagi yangicha yondashuvlar yoritilgan. Muallif audiokitoblar orqali o‘qishning qulayligi, vaqt tejalishi va tinglovchining tafakkurini rivojlantirish imkoniyatlarini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada an’anaviy kitob o‘qish bilan audiokitob tinglash o‘rtasidagi farqlar, ularning afzallik va kamchiliklari taqqoslab ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, audiokitoblar yangi o‘qish tajribasini shakllantiruvchi samarali vosita bo‘lib, zamonaviy o‘quvchi va tinglovchilarning ehtiyojlariga mos innovatsion ta’lim resursi sifatida ahamiyat kasb etadi.