КУРРИКУЛЯР ФАОЛИЯТ ОРҚАЛИ РАДИАЦИОН ТЕХНОЛОГИЯЛАР СОҲАСИДА АХБОРОТ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Баймуратова, Ирина (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада олий тиббий таълим муассасаларида радиация технологиясини ўқитишга инновацион усулларни интеграция қилиш масалалари кўриб чиқилган бўлиб, бу ўқитиш самарадорлигини оширишга ва талабанинг асосий компетенцияларини шакллантиришга хизмат қилади. Радиация технологиясида ЭҲМдан тортиб тезлаткич қурилмаларигача бўлган ахборот технологияларининг интеграцияси кўрсатиб ўтилган бўлиб, бу мазкур соҳалар туташувида куррикулумни ишлаб чиқишни талаб этади. Учта асосий компетенция: интеллектуал, шахсий, ҳиссий ва ижтимоий кўникмаларнинг ўзаро алоқадорлиги зарурлиги таъкидланган бўлиб, улар инновацион педагогик методлар ёрдамида янада самарали ривожланади.
Keywords: фаол ўқитиш; куррикуляция; "тескари синф" (flipped classroom); Bloom таксономияси