NAZMIY RIVOYA VA UNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Jumaniyazova, Dinora (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur o‘zbek adabiyotida rivoyaviy she’riyat va uning poetikasi muammosi ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Ayni masala she’riyatda folklorizmning vujudga kelishi hamda adabiy tur va janrlararo stilizatsiya hamda modifikatsiya hodisasi sifatida aniq misollar orqali tahlillar orqali umumlashtiriladi.