СЕМАНТИКА И СЛОВООБРАЗОВАНИЕ ПРОИЗВОДНЫХ КОНКРЕТНЫХ СУЩЕСТВИТЕЛЬНЫХ В КОНТЕКСТЕ ВТОРИЧНОЙ НОМИНАЦИИ - Елмуратова, Саёра Абыллаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада ҳозирги рус тилида предметларнинг иккиламчи номинацияси воситаси сифатида ясама аниқ отлар кўриб чиқилади. Уларнинг шаклланишидаги сўз ясаш механизмлари таҳлил қилинади, иккиламчи номинациянинг асосий семантик турлари ҳамда мазкур бирликларнинг функционал хусусиятлари аниқланади. Ясама отларнинг мотиватсияланганлиги ва уларнинг предмет манзарасини шакллантиришдаги иштирокига алоҳида эътибор қаратилади.
Keywords: иккиламчи номинация; ясама отлар; аниқ отлар; сўз ясалиши; деривация; предмет семантикаси; ономасиология; номинатив функция; мотивацияланганлик; тил манзараси