ЁШЛАРДА ФУҚАРОЛИК ОНГИ ВА СИЁСИЙ ИШТИРОКНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МЕХАНИЗМЛАРИ - Оринбетов, Ниетулла Турдымуратович (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада ёшларда фукоролик онги ва сиёсий иштирокни шакллантириш механизмлари таҳлил қилинади. Унда ёшларнинг жамият ва давлат бошқарувида иштироқчи, ҳудидий онг ва масъулиятни ривожлантирш, шунингдек, норматив-ҳуқиқий ва амалий йўналишлар ёритилган. Таълим, жамоат фаолияти, ННТлар ва оммавий ахборот воситалари орқали фуқаролик онги ва сиёсий фаолликни ошириш имкониятлари кўриб чиқилади. Тадқиқот натижалари ёшларнинг фукоролик масъулиятини ошириш орқали демократик жамиятни мустаҳкамлаш муҳимлигини кўрсатади.
Keywords: ёшлар; фуқаролик онги; сиёсий иштрок; фуқаролик масъулияти; давлат ёшлар сиёсати; демократик жамият