STEAM TA’LIMIDA EKOLOGIK KONTEKSTLARNING 7-SINF FIZIKA FANIDAGI AHAMIYATI - Otarbaev, Amangeldi Edilbekovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarining 7-sinf fizika darslarida STEAM ta’limi asosida ekologik kontekstlardan foydalanishning ilmiy-metodik jihatlari batafsil yoritilgan. Tadqiqotda ekologik muammolarni STEAM yondashuvi bilan integratsiyalash orqali o‘quvchilarning fanga qiziqishi oshishi, nazariy bilimlarni amaliyot bilan bog‘lash va ekologik madaniyatni shakllantirishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada shuningdek, ekologik yo‘naltirilgan STEAM loyihalari, darslarni tashkil etish usullari, mini-loyihalar va amaliy topshiriqlar orqali kutilayotgan pedagogik natijalar tahlil qilingan, ilmiy-metodik tavsiyalar taqdim etilgan.