TABIIY FANLARNI O‘QITIShDA AKT VOSITALARIDAN SAMARALI FOYDALANISh USULLARI - Mirzabekova, Gumshagul Xo‘jabekovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Tabiiy fanlarni o‘qitishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, mustaqil fikrlashini rivojlantiradi va darslarning samaradorligini ta’minlaydi. Ushbu maqolada AKT vositalarining dars jarayonida qo‘llanilishining dolzarbligi, ularning turlari, o‘quvchilar bilimini oshirishdagi o‘rni, hamda o‘qituvchilarning kompetensiyasi muhim omil sifatida yoritiladi. Shuningdek, multimedia resurslari, virtual laboratoriyalar, interaktiv testlar kabi vositalar orqali fanlarni qiziqarli va mazmunli o‘qitish usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari tabiiy fanlarni zamonaviy yondashuv asosida o‘qitishda AKTning muhim rol o‘ynashini isbotlaydi.