KIChIK MAKTAB YOShIDAGI BOLALARDA VOKAL-XOR KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISh - Kenjebaeva, Sabira Saylauovna; Jumabayev, Yersayim Miyras uli (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda vokal-xor ko‘nikmalarini rivojlantirish bo‘yicha uslubiy yondashuvlar va amaliy tavsiyalar ko‘rib chiqilgan. Bolalar ovozining fiziologik xususiyatlari, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining musiqiy ta’sirchanligining psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Mavjud musiqiy pedagogik tajribalar asosida 7-11 yoshli bolalarda kuylash ustanovkasi, nafas olish, tovush hosil qilish, diksiya, ansambl va saf, emotsional-ekspressivlikni shakllantirish bo‘yicha aniq tavsiyalar berilgan.