QORAQALPOQ ETNOMADANIYATI ASOSIDA ESTETIK TARBIYA MASALASINING MAHALLIY OLIMLAR TOMONIDAN ILMIY TADQIQ QILINIShI - Bekbosinov, Dinmuxammatdiyin Abıllaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada Qoraqalpoq etnomadaniyati asosida estetik tarbiya masalasining mahalliy olimlar tomonidan ilmiy jihatdan asoslanishi tahlil etiladi. Tadqiqotda Qoraqalpoq xalqining og‘zaki ijodi, milliy san’ati, urf-odatlari va madaniy merosining estetik tarbiyadagi o‘rni yoritilib, ularning yosh avlod ma’naviy-estetik rivojlanishiga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, maqolada etnomadaniy qadriyatlarni ta’lim-tarbiya jarayoniga integratsiya qilishning pedagogik ahamiyati asoslab berilib, ushbu masalaning davlat miqyosida olib borilayotgan ma’naviy-ma’rifiy siyosat bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari estetik tarbiyani milliy madaniyat asosida takomillashtirish zaruratini ilmiy jihatdan tasdiqlaydi.