VIRTUAL REALLIK TEXNOLOGIYALARI VA MUSIQA TERAPIYASINING TERAPEVTIK IMKONIYATLARI - Romanova, Sanobar Yerejepovna; Muradova, Xurshida Shavkatovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada virtual reallik (VR) texnologiyalari va musiqa terapiyasining integratsiyalashgan holda qo‘llanishi, ularning inson psixologik holati, emotsional barqarorligi va reabilitatsiya jarayonlariga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Virtual reallik muhitida musiqa terapiyasidan foydalanish immersiv tajribani kuchaytirishi, stress va xavotir darajasini pasaytirishi hamda terapevtik samaradorlikni oshirishi asoslab beriladi. Maqola natijalari ushbu yondashuvni psixologiya, tibbiyot va ta’lim amaliyotiga joriy etish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. VR muhitida musiqani tinglash yoki ijro etish hissiy jarayonlardan biridir. VR va musiqa terapiyaning kombinatsiyalangan ta’siri haqida so‘z yuritiladi.