DISFUNKSIONAL OILALARDA KIChIK MAKTAB YOShIDAGI BOLALARNI IJTIMOIY-PEDAGOGIK QO‘LLAB – QUVVATLASh TIZIMINI TAKOMILLAShTIRISh - Nurullaeva, Sarvinoz Murodovna; Kurbaniyazova, Zamira Kalbaevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqola disfunksional oilalardagi kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarni ijtimoiy-pedagogik qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Unda bolalar rivojiga ta’sir, mavjud mexanizmlar holati va xalqaro tajriba tahlil qilinadi. Tadqiqot asosida tizimni rivojlantirish bo‘yicha amaliy va metodologik tavsiyalar beriladi. Oila, maktab va ijtimoiy institutlar hamkorligini kuchaytirish, erta aniqlash va individual yordamni joriy etish zarurligi asoslanadi. Natijalar ilmiy va amaliy faoliyat uchun muhim asos bo‘lib xizmat qiladi.