КЎП ТИЛЛИ ТАЪЛИМ МАКОНИ ШАРОИТИДА КИМЁ-АГРОКИМЁ ТАЛАБАЛАРИНИНГ ЧЕТ ТИЛИДАГИ КОММУНИКАТИВ КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Каипбергенова, Феруза Тулепбергеновна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақола кимё мутахассислиги талабалари учун олий таълимда хорижий тил оғзаки коммуникатив компетенциясини ривожлантиришни ўрганади. Унда хорижий тилларнинг бўлажак мутахассисларнинг илмий, академик ва халқаро фаолияти учун профессионал восита сифатидаги аҳамияти ўрганилади. Қорақалпоғистон Республикасидаги кўп тилли муҳит ва меҳнат бозорининг ўсиб бораётган талаблари билан тавсифланган таълим муҳитига алоҳида эътибор қаратилган.
Keywords: хорижий тил коммуникатив компетенция; кимё талабалари; профессионал йўналтирилган ўқитиш; кўп тилли таълим; олий таълим