BOShLANG‘ICh TA’LIM TALABALARI UChUN MEDIA SAVODXONLIKNI OShIRIShNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xushboqov, Ismoil Urolmaxamatovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’lim talabalari uchun media savodxonlikni oshirishning pedagogik asoslari tizimli va kompleks yondashuv asosida tadqiq etilgan. Media savodxonlikning mazmun-mohiyati, tarkibiy komponentlari hamda uni shakllantirishning didaktik, metodik va psixologik jihatlari ilmiy asosda yoritilgan. Raqamli axborot makonida talabalarning axborotni ongli qabul qilish, tahlil qilish, tanqidiy baholash, soxta axborotni aniqlash va axborot xavfsizligiga rioya etish kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.