ПЕРЕВОД ХУДОЖЕСТВЕННОЙ ЛИТЕРАТУРЫ КАК ОТДЕЛЬНЫЙ ВИД ПЕРЕВОДЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ - Толегенова, Гулайым Жангабергеновна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу илмий мақолада бадиий адабиёт таржимаси мустақил таржима фаолияти тури сифатида тахлил этилади. Унинг назарий асослари, таржиманинг асосий ёндашувлари ва усуллари, таржимоннинг талқинчи ва хаммуаллиф сифатидаги ўрни ўрганилади. Шунингдек, бадиий матнни бошқа тил воситалари орқали етказиш жараёнида юзага келадиган амалий қийинчиликлар хам кўриб чиқилади. Таржиманинг маданий жихатлари, услубий эквивалентлик ва муаллиф услубини сақлаш муаммосига қаратилган. Бадиий таржимага замонавий ёндашувлар, шунингдек, таржимонлар томонидан қўлланиладиган асосий стратегия ва усуллар кўриб чиқилади.
Keywords: бадиий таржима; таржимонлик фаолият; адабий матн; эквивалентлик; талқинчилик; маданиятлараро коммуникация