ShE’RIY NUTQDA TASDIQ VA INKOR KATEGORIYASI - Matyakupov, Sa’dulla Gaypovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada she’riy nutqda muloqot shakllari va ularda tasdiq va inkor kategoriyalari munosabati o‘rganiladi. Mazkur holatning namoyon bo‘lishi, nazariy asoslari va uning poetik strukturaga ta’siri muammosi tadqiq etiladi. Ayni hodisaning jahon hamda o‘zbek she’riyatida aks etishi yuzasidan ilmiy-nazariy tahlillar natijasi umumlashtiriladi.