Г.ЕСЕМУРАТОВА ГҮРРИҢЛЕРИНДЕ ДӘЎИР ШЫНЛЫҒЫНЫҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Ктайбекова, Зулфия Кенгесбаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада таниқли ёзувчи Г.Есемуратова ҳикояларининг ғоявий-тематик йўналишлари, уруш даврининг оғир оқибатлари, инсонлар тақдирида аянчли из қолдириши таҳлил қилинган. Тадқиқот объекти сифатида ёзувчининг «Ярадор жангчи», «Эгасига қайтарилган рўмолча», «Фақат соғинч», «Устознинг сири», «Армонли шайтон арава», «Тухум бўрак ва кампир» номли ҳикоялари танланган. Ҳикояларда давр ҳақиқати, урушнинг халқ тақдиридаги оғир йўқотишлар, одамлар қалбида қолдирган оғир жароҳатлар мисоллар орқали таҳлил этилган.
Keywords: ҳикоя; сюжет; образ; маҳорат; ғоя; уруш мавзуси; глобал муаммо; давр воқелиги; миллий қадрият