БАҒЫНЫҢҚЫЛЫ ҚОСПА ГӘПТИҢ ФУНКЦИОНАЛ-СЕМАНТИКАЛЫҚ ТҮРЛЕРИ - Сейдуллаева, Дәригүл Юлдашевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада эргашган қўшма гапларнинг функционал (семантик), шаклий ва таркибий-семантик таснифлари кўриб чиқилади. Туркий тилларда эргашган қўшма гапларни таснифлаш тамойиллари таҳлил қилинган. Қорақалпоқ тилида эргашган қўшма гапларни ўрганиш масалалари атрофлича ёритилган. Қорақалпоқ тили материаллари асосида функционал гап асосидаги эргашган қўшма гапларнинг кам ўрганилганлиги асосланган.
Keywords: эргашган қўшма гаплар; функционал тамойил; формал тамойил; структур-семантик тамойил