ӨЗБЕК АЛЫМЛАРЫ ҒӘРЕЗСИЗЛИКТЕН КЕЙИНГИ ДӘЎИРДЕ ЖОҚАРҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚЛАР ҲАҚҚЫНДА - Прекеева, Амангүл; Қутлымуратов, Илхамжан (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақола ўзбек олимларининг мустақиллиқдан кейинги даврда жуқорғи қорақалпоғлар ҳақида илм-фанда нашр этилган маьлуматларига бағишланади.
Keywords: миллий ўзликни англаш; қорақалпоқлар тарихи; жўқорғи қорақалпоқлар; Фарғона водийси; Бухоралик қорақалпоқлар; Сурхондарё; Хомкан қорақалпоқлари; чорвачилик; декхончилик; бўйрадузлик; қорақалпоқ уруғлари; тили; тарихи; урф-одат дастурлари