ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ БИРГЕЛКИЛИ ҚУРАМЛЫ ДӘНЕКЕРСИЗ ҚОСПА ГӘПЛЕРДИҢ ТЕКСТТЕ ЖАЙЛАСЫЎЫ БОЙЫНША ФУНКЦИОНАЛ ТИПЛЕРИ - Халмуратов, Тажетдин Жумашевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақола матнда қорақалпоқ тилининг бир ҳил таркибидаги бирикмасиз мураккаб жумлаларнинг функционал турларини кўриб чиқишга бағишланган.
Keywords: боғловчисиз мураккаб жумлалар; қорақалпоқ тили; матндаги БМЖнинг ишлаш шартлари