QORAQALPOGʻISTONDA 1924-1930-YILLARDA SOGʻLIQNI SAQLASh TARIXI - Toreniyazov, Medet Turdibaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqola 1924-1930-yillar davomida Qoraqalpogʻistonda sogʻliqni saqlash tizimining shakllanishi va rivojlanishini tahlil qiladi. Tadqiqot Sovet sogʻliqni saqlash tizimining milliy hududlarda joriy etilishi, infeksion kasalliklarga qarshi kurash va tibbiy kadrlar tayyorlash masalalarini oʻrganadi. Maqolada adabiyotlar tahlili va tarixiy manbalar asosida Sovet sogʻliqni saqlash modelining Qoraqalpogʻiston sharoitlariga moslashtirilishi jarayoni koʻrib chiqiladi.