ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА ФИЛОСОФИЯ ПӘНИНИҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИНСТИТУТТА ҚӘЛИПЛЕСИЎИ ҲӘМ РАЎАЖЛАНЫЎЫ - Абаев, Сапардурды; Якубов, Мақсутбай; Аманкличев, Исмайил Базарбаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Қорақалпоғистон педагогика институтида фалсафа фанининг шаклланиши ва ривожланиши масалалари кўриб чиқилган.
Keywords: фалсафа; шахс; дунёқараш; қадрият; институт; кафедра; диалектика; микродунё; Бердақ; Ажиниёз; гендер; диншунослик; моделлаштириш