EKOTURIZIMNI RIVOJLANTIRIShDA GIDROLOGIK RESURSLARNING AHAMIYATI (Qashqadaryo havzasi misolida) - Yusupov, Baxriddin Bobonazarovich; Tuychiyev, Shohimardon Abduqodir oʻgʻli; Shamshiyev, Ozodbek Sindor o‘g‘li (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada Qashqadaryo havzasi landshafti va tabiiy-iqlim sharoiti tufayli bu yerda tog‘lar va daryolar, va qadimiy shaharlardan iborat juda ko‘p noyob tabiat yodgorliklari mavjud. Ekoturistik imkoniyatlari va ulardan samarali foydalanish masalalariga bag‘ishlangan.