TUPROQ ShO‘RLANIShINING EKOLOGIK OQIBATLARI - Safarov, Anvar Abdinazarovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada tuproqlarning sho‘rlanishi natijasida vujudga keladigan ekologik muammolar yoritilgan. Jumladan, sho‘rlanish jarayonining tuproq tarkibi va fizik-kimyoviy xususiyatlariga ta’siri natijasida tuproq unumdorligining pasayishi, o‘simliklarning o‘sishi va rivojlanishidagi salbiy o‘zgarishlar, shuningdek, qishloq xo‘jaligi ekinlari hosildorligining kamayishi kabi ekologik muammolar tahlil qilingan. Bundan tashqari, sho‘rlanishning oziq-ovqat xavfsizligiga ta’siri va bu muammoni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar ham bayon etilgan.