KVERSETIN-3-O-β-(3”-GALLOIL)-GLYUKOPIRANOZID FLAVONOIDINING INOTROP VA KARDIOPROTEKTOR TA’SIRI - Abdijaliev, Armanali Abdinagi uli; Jumaev, Inoyat Zulfiqorovich; Boboev, Sadriddin Nurillaevich; Qurbonova, Shaxnoza Baxtiyarovna; Usmanov, Polat Bekmuratovich; Maxmudov, Rustamjon Rasuljonovich; Berdibaeva, Gulshat Sultamuratovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada kversetin-3-O-β-(3”-galloil)-glyukopiranozid flavonoidining kalamush yuragi papillyar muskul qisqarish faolligiga ta’siri tekshirilgan. Ushbu flavonoid kalamush yuragi papillyar muskul qisqarish faolligiga musbat inotrop ta’sir korsatishi aniqlandi. Kversetin-3-O-β-(3”-galloil)-glyukopiranozid flavonoidining miokard qisqarish faolligiga musbat inotrop ta’sirida yurak muskul hujayralari membranasi Na+-kanallarining aktivatsiyasi orqali ta’minlanishi tavsiflandi.