IXTISOSLAShTIRILGAN TAʼLIM MUASSASALARINI BOShQARISh SAMARADORLIGINI TA’MINLAShDA SUN’IY INTELEKT MEXANIZMLARINI TAKOMILLAShTIRISh - Ubbiyev, Alisher Tairovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqola ixtisoslashtirilgan taʼlim muassasalarida SI mexanizmlarini takomillashtirishning boshqaruvga yo‘naltirilgan modelini taklif etadi: maʼlumotlar arxitekturasi, jarayon analitikasi, prognoz va tavsiya modullari, generativ yordamchi, hamda xavf boshqaruvi bloklari yagona “boshqaruv konturi”ga biriktiriladi.