MATRITSAVIY FAZOLARDA GARMONIK FUNKSIYALAR - Xalknazarov, Asqar Maxsetbaevich; Orazbekova, Dilbar Qosjan qızı (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada matritsaviy analizda kiritilgan bazi differensial operatorlarning nazariy asoslari tadqiq etiladi. Matritsa argumentli funksiyalar uchun differensial operatorning aniqlanishi, uning matritsaviy ko‘rinishi hamda chiziqli kasrli almashtirishlarga nisbatan invariantlik xossalari o‘rganiladi. Shuningdek, matritsaviy sohalarda aniqlangan Laplas operatorining umumlashtirilgan ko‘rinishi va uning garmonik funksiyalar nazariyasidagi ahamiyati yoritiladi.