ISSIQLIKNI SAQLOVChI ORALIQ MATERIALLAR ASSORTIMENTINI TAHLIL QILISh VA ULARNING ENERGIYA SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Gaybullayeva, Nargiza Zayniddinovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy agrosanoat sohasida qo‘llaniladigan issiqlikni saqlovchi oraliq materiallarning assortiment tarkibi hamda ularning issiqlik samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida mineral, polimer va tabiiy asosdagi issiqlik izolyatsiya materiallarining fizik-mexanik xususiyatlari, issiqlik o‘tkazuvchanlik ko‘rsatkichlari va qo‘llanilish sohalari o‘rganilgan.