МИНТАҚАВИЙ ВА ЛИСОНИЙ МАЗМУНДА ИНКЛЮЗИВ ТАЪЛИМ ХУСУСИЯТЛАРИ: КЎП ВЕКТОРЛИ ЁНДАШУВНИНГ РЕАЛ ИФОДАСИ ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН МАКТАБЛАРИДА - Пирниязова, Г.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақола Қорақалпоғистондаги таълим муассасаларида инклюзив таълимнинг амалий кўринишини таҳлил қилади. Ҳудудий ва лингвистик омилларни ҳисобга олган ҳолда, кўп векторли ёндошувнинг моҳиятини, педагогик механизмларини ва татбиқий имкониятларини чуқур ўрганади. Мавжуд тажрибалар асосида ижтимоий, тилшунослик ва психопедагогик муаммоларга ечим сифатида мослаштирилган таълим модели таклиф этилади.
Keywords: инклюзив таълим; Қорақалпоғистон; кўп векторли ёндашув; лингвистик хусусиятлар; дифференциал таълим