INFORMATIKA TA’LIMIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING METODOLOGIK ASOSLARI - Ilyasova, Z.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqola informatika ta’limida sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining metodologik asoslarini tizimli tahlil qiladi. Tadqiqotda AI integratsiyasining o‘quv jarayonini individualizatsiyalash, adaptivlashtirish va pedagogik samaradorlikni oshirishga bo‘lgan ta’siri o‘rganiladi. Maqolada sun’iy neyron tarmoqlari (ANN), maqsadli tavsiyalar tizimi (Recommender Systems), feedback va self-assessment mexanizmlari orqali o‘quvchilarning analitik tafakkuri va mantiqiy yechim qobiliyati qanday rivojlantirilishi, shuningdek, ma’lumotlar analitikasi yordamida o‘quv jarayonini monitoring qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi.