«МАТЕРИАЛШУНОСЛИК» ФАНИНИ ЗАМОНАВИЙ МЕТОДИКАДА ЎҚИТИШДАГИ МУАММОЛАР ВА ЗИДДИЯТЛАР - Даулетов, К.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Ўзбекистон Республикаси олий техник таълим тизимида «Материалшунослик» фанини ўқитиш методикасининг назарий ва амалий муаммолари таҳлил қилинган. Асосий эътибор анъанавий ва замонавий ёндашувлар, таълим мақсадлари ва олийгоҳларнинг реал имкониятлари, саноат эҳтиёжлари ҳамда фан мазмуни ўртасидаги зиддиятларни аниқлашга қаратилган. Мақолада ўқитиш методик тизимини такомиллаштириш йўллари, инновацион технологияларни жорий этиш, таълим жараёнини рақамлаштириш, ўқув дастурларини янгилаш ва компетенциявий ёндашувни ривожлантириш масалалари кўриб чиқилган.
Keywords: материалшунослик; ўқитиш методикаси; муҳандислик таълими; компетенциявий ёндашув; инновацион технологиялар; зиддиятлар; рақамлаштириш