RAQAMLI O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISh ORQALI O‘QUVChILARNING KOGNITIV FAOLLIGINI OShIRISH MEXANIZMLARI - Bekmuratova, M.U.; Allanazarova, I.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqola o‘yin texnologiyalari sohasini va ularning raqamli ta’lim muhitida talabalar motivatsiyasini kuchaytirishdagi rolini o‘rganadi. Ballar, nishonlar va mukofotlar kabi o‘yin dizayni elementlarini o‘z ichiga olgan holda, o‘qituvchilar talabalarni kurs materiallari bilan faol shugʻullanishga ilhomlantiradigan interaktiv tajribalarni yaratishi mumkin. Gamifikatsiya nafaqat motivatsiyani oshiradi, balki turli xil ta’lim uslublarini qo‘llab-quvvatlash va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish orqali o‘quv natijalarini yaxshilaydi. Ta’lim jarayonida o‘yinlashtirish elementlarini integratsiya qilish o‘qitish amaliyotini tubdan takomillashtirish imkonini beradi va talabalarni doimiy rivojlanayotgan texnologik muhitda akademik muvaffaqiyatga erishishga tayyorlaydi.