BO‘LAJAK JISMONIY TARBIYA O‘QITUVChILARINING PEDAGOGIK TAYYORGARLIGI HOLATINI DIAGNOSTIKA QILISh: TAHLILIY-DIAGNOSTIK TADQIQOT NATIJALARI VA MODERNIZATSIYALASh YO‘NALIShLARI - Utepbergenov, A.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada bo‘lajak jismoniy tarbiya o‘qituvchilarining pedagogik tayyorgarligi holatini aniqlashga qaratilgan tahliliy-diagnostik tadqiqot natijalari bayon etilgan. Pedagogik tayyorgarlik sifatini oshirish hamda talabalarning kasbiy yetukligini rivojlantirishda akmeologik yondashuvni joriy etish zarurligi asoslab berilgan. Olingan diagnostik ma’lumotlar asosida ta’lim jarayonini modernizatsiyalash yo‘nalishlari belgilangan.