КЎПТИЛЛИК АСРИ ЗАМОНАВИЙ ЖАМИЯТНИНГ АФЗАЛЛИГИ СИФАТИДА - Каллибекова, Гуляйда Абдуллаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада кўп тиллилик ҳодисаси замонавий жамиятнинг муҳим устунлиги сифатида кўриб чиқилади. Бир нечта тилларни билишнинг когнитив, маданий, таълимий ва иқтисодий жихатлари таҳлил қиланади. Хусусан, Ўзбекистон жумласига кирувчи МДҲ давлатларида олиб борилаётган тил сиёсати ва кўп тилли таълим амалиётларига алоҳида эътибор қаратилади. Кўп тиллилик шахс ривожланишига, маданиятлараро компетенцияни шакллантиришга ва меҳнат бозорида рақобатбардошликни оширишга хизмат қилиши қурсатиб ўтилган.
Keywords: кўп тиллилик; билингвизм; тил сиёсати; таълим; когнитив ривожланиш; Ўзбекистон; МДҲ