PISA VA TIMSS XALQARO TADQIQOTLARI KONTEKSTIDA FIZIKA O‘QITUVChILARINI TAYYORLAShNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Isakova, M.I. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada PISA va TIMSS xalqaro baholash tadqiqotlari doirasida fizika oʻqituvchilarini tayyorlashning zamonaviy tendentsiyalari koʻrib chiqilgan. Taʼlimni globalizatsiyalashuv va raqamli transformatsiya sharoitida pedagoglarning kasbiy kompetentsiyalariga qoʻyiladigan talablarni tahlil qilishga alohida eʼtibor qaratilgan. Xalqaro reytinglarda yuqori natijalarga erishgan mamlakatlar tajribasidan namunalar keltirilgan.