KIMYO TA’LIMIDA KOMPETENSIYAVIY YONDAShUVDAN FOYDALANIShNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ajieva, M.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada kimyo ta’limida kompetensiyaviy yondashuvdan foydalanishning nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilishi va o‘quvchilarda kerakli kompetensiyalarni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilindi. Kompetensiyaviy yondashuv nazariy bilimlar bilan amaliyot o‘rtasidagi uzviy bog‘lanish, tajriba asosida amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish, muammoli va tadqiqotga yo‘naltirilgan topshiriqlar, fanlararo integratsiya va hayotiy kompetensiyalarni shakllantirish orqali namoyon bo‘ladi. Pedagogik eksperiment natijalariga ko‘ra, ushbu yondashuv o‘quvchining tahliliy fikrlashi, tajriba o‘tkazish malakasi va mustaqil izlanish qobiliyatini sezilarli oshiradi. Ma’lumotlar kimyo ta’limida kompetensiyaviy yondashuvni keng joriy etish ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatdi.