Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВТЫҢ «ҚӘЛБИМНИҢ ҚАМУСЫ» ШЫҒАРМАСЫНЫҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Т.Қайипбергеновнинг мустақиллик давридаги ижодига, айниқса, ёзувчининг «Қалбимнинг қомуси» асарининг жанр хусусияти, композицияси ҳақида фикр юритилади. Шундай қилиб, ёзувчи ижодида роман-эссе жанрининг анъанага айланиши ва бу жанр ҳақида илмий-назарий фикр юритади.
Keywords: роман-эссе; эссеистика; эссе; жанрлар трансформацияси; репортаж-эссе; «Қалбимнинг қомуси» асари; диний-фалсафий асар