РУС ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ТИЛЛАРИДАГИ ИНГЛИЗЧА ЎЗЛАШМАЛАРНИНГ МОРФОЛОГИК ТУЗИЛИШИ - Шамшетова, Ю.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада рус ва қорақалпоқ тилларига ўзлаштирилган инглизча сўзларнинг морфологик ҳамда сўз ясовчи тузилмалари таҳлил қилинган. Тадқиқот ушбу сўзларнинг қабил қилувчи тиллар тизимидаги мослашув ва ассимилятция хусусиятларини аниқлашга қаратилган. Айниқса, дериватцион механизмлар, аффиксациясининг турлари ва ҳар бир тил тизимига хос сўз ясаш моделлари алоҳида эътибор билан ёритилган.
Keywords: англицизмлар; ўзлаштириш; сўз ясалиш тузилиши; деривация; аффиксация; рус тили; қарақалпоқ тили