INGLIZ NAQL VA MAQOLLARINING BADIIY XUSUSIYATLARI - Elmuratova, Z.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi naql va maqollarning badiiy xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada naql-maqollarning xalq donishmandligini ifodalovchi, obrazli va ixcham badiiy birliklar sifatidagi o‘rni yoritilgan. Ingliz naql-maqollari nafaqat lingvistik birlik, balki badiiy-estetik hodisa sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi.