АКАДЕМИК С.К.КАМАЛОВ – ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ТАРИХ МАКТАБИНИНГ АСОСЧИСИ - Абатов, А.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Академик С.К.Камалов ҳақли равишда Қорақалпоғистон тарихи мактабининг асосчиси ва қорақалпоқ халқи тарихини чинакам илмий тадқиқ қилишнинг бошида турган олимларнинг устозидир. Қорақалпоқларнинг тарихи билан шуғулланган барча олимлар унинг бу борадаги улкан ҳиссаси учун алоҳида миннатдор. Мақолада С.К.Камаловнинг Қорақалпоқ халқи тарихидаги муҳим муаммоларни ўрганишда иштирок этиш даражасини кўрсатиш учун аниқ мисоллардан фойдаланилган. Улар мамлакатимизнинг замонавий тарихшунослигида илмий аҳамиятини сақлаб қолган фундаментал кашфиётлар бўлиб хизмат қилди.
Keywords: академик С.К.Камалов; тарих; тарихшунослик; қорақалпоқ халқи; Марказий Осиё; мактаб; устоз; шогирд