БИОПАВЛАРНИНГ ФИЗИК-КИМЁВИЙ ХОССАЛАРИНИ ЎРГАНИШ - Асаматдинов, А.; Курбанбаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Гидрофил ва гидрофоб субстратларда ўстириш орқали олинган самарали биопрепаратлар продутсенти бўлган Басиллус сп. микроорганизмининг физик-кимёвий хусусиятлари ўрганилди. Глюкозада Басиллус сп. ўсганда ҳужайра мембранаси бактериялари билан боғлиқ эндо-биоПАВлар ҳосил бўлиши кўрсатилган. Шунингдек, олинган култураларнинг электр ўтказувчанлиги ва қовушқоқлиги бўйича тадқиқотлар ўтказилди.
Keywords: биосурфактантлар; микроорганизмлар; Басиллус сп.; қовушқоқлик; электр ўтказувчанлик