ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИДАГИ КЛОПЛАР – МИРИДАЛАР (HETEROPTERA: MIRIDAE) - Абдуллаева, Д.К.; Сапаров, А.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада Орол бўйи минтақасидаги Miridae оиласининг (gemipteranlar) фаунистик тадқиқи ҳақида умумий маълумот берилган. 22 туркумдан жами 45 тур тўпланган ва аңикланган. Муаллиф Қорақалпоғистоннинг hemiptera ҳашаротларининг Miridae туркуми каталогини тузган бўлса, Miridae оиласи учун эса ҳозирда каталог таййорланмоқта. Шунинг учун ушбу мақоланинг мақсади Қорақалпоғистондаги Miridae ҳақида фаунистик нуктайи назарни тақдим этишдир.
Keywords: Hemiptera; Miridae; фауна; Жанубий Орол бўйи