PROSTATA SARATONIDA IZOHLANADIGAN, YUQORI ANIQLIKDAGI AI PIPELINE - Madolimov, F. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada prostata saratonini erta aniqlash uchun mashinaviy o‘rganish metodologiyasi asosida chuqur feature engineering jarayoni amalga oshirildi. Ma’lumotlar to‘plami klinik ko‘rsatkichlar — PSA darajasi, bemor yoshi, prostata hajmi, Gleason balli va klinik bosqich kabi diagnostik omillardan tashkil topgan bo‘lib, ularni qayta ishlash jarayonida ANOVA, Chi-square, PCA, RFE, LASSO va SHAP usullari qo‘llanildi.